Din cele mai frumoase citate despre război | 16 citat(e)

Război, citate 01
Citat despre război

Omenirea trebuie să pună capăt războiului, altfel războiul va pune capăt omenirii.
(John F. Kennedy)

image-fb image/tweet

Război, citate 02
Citat despre război

Germania a fost învinsă, noi toţi am pierdut.
(Charles de Gaulle)

image-fb image/tweet


Război, citate 03
Citat despre război

Nu ştiu cu ce arme va fi dus al treilea război mondial, dar ştiu că al patrulea va fi făcut cu pietre și ciomege.
(Albert Einstein)

image-fb image/tweet


Războiul civil este o nenorocire pentru ambele părți. Căci distrugerea îi lovește pe învingători și pe cei învinși deopotrivă.
(Democrit)

Întotdeauna am crezut că toată lumea este împotriva războiului până când am aflat că există cei care sunt pentru el, mai ales cei care nu trebuie să meargă la război. (Erich Maria Remarque)

Ai scris mai demult că a muri pentru țara proprie este dulce și corect. Dar în războiul modern nu există nimic dulce sau corect în moarte. Vei muri ca un câine fără un motiv întemeiat. (Ernest Hemingway)

Războiul este părintele tuturor lucrurilor și regele tuturor. El face pe unii zei, pe alții oameni, pe alții sclavi, pe alții oameni liberi. (Heraclit)

Războiul este trădare și ură, încurcătura generalilor incompetenți, agonie și moarte și boală și oboseală, până când în sfârșit totul s-a terminat și nimic nu s-a schimbat în afară de noi suferințe și o nouă ură. (John Steinbeck)

Prietene, sclavul meu credincios, cum zici tu, dacă vrei să continui să negi necesitatea războiului și să aperi urâciunile pe care le săvârșește acest Antihrist, căci este însuși Antihrist, sunt convins. stai jos. (Lev Tolstoi)

Războiul este un masacru făcut de oameni care nu se cunosc între ei, în beneficiul oamenilor care se cunosc, dar nu se masacrează. (Paul Valerý)

Războiul a fost câștigat dar nu și pacea. (Antoine de Saint Exuperý)

Marea Cartagina a dus trei războaie: după primul război era încă puternică, după al doilea încă locuibilă, după al treilea nu mai era de găsit. (Berthold Brecht)

Fiecare armă, fiecare navă de război care iese din producție, fiecare lansare de rachete înseamnă, la urma urmei, un furt față de cei care flămânzesc și care nu primesc nimic de mâncare, de cei care îngheață de frig și nu primesc îmbrăcăminte. O lume sub arme aruncă nu numai banii în vânt. Ea consumă și sudoarea celor care muncesc, creierul oamenilor de știință și speranța copiilor ei. (Dwight Eisenhower)

Ultima mea dorință este să văd războiul, acest brand de pe corpul omenirii, să dispară de pe fața pământului.
(George Washington)

Doar morții au văzut sfârșitul războiului. (Platon)

Războaiele sfinte sunt la fel de absurde ca și bolile sănătoase. (Werner Mitsch, 1936-2009, creator de aforisme german)