Simone de Beauvoir, 9 citat(e)

Simone de Beauvoir (1908-1986), eseistă şi scriitoare franceză. O figură de marcă a existenţialismului şi feminismului din Franţa, militantă a mişcării intelectuale contestatare de după război.

Fericire
Simone de Beauvoir, citat despre fericire

Fericirea este un fel de drept la existenţă.
(Simone de Beauvoir, citat despre fericire)

image/fb image/tweet

Fericire
Simone de Beauvoir, citat despre fericire

Fericirea: motivare pe care viaţa şi-o dă ei însăşi.
(Simone de Beauvoir, citat despre fericire)

image/fb image/tweet

Fericire
Simone de Beauvoir, citat despre fericire

Fericirea constă în aceea să trăieşti ca toată lumea şi totuşi ca nimeni altul.
(Simone de Beauvoir, citat despre fericire)

image/fb image/tweet

Când bărbatul o descrie pe femeie ca fiind lipsită de voință, nerăbdătoare, vicleană, simplă, insensibilă, pofticioasă, sălbatică, umilă, el lasă impresia ca vorbește despre toate femelele din lumea animală. (Simone de Beauvoir)

Există o singură soluție dacă vârsta nu trebuie să fie o parodie absurdă a vieților noastre trecute, și anume să urmăm în continuare scopuri care dau sens existenței noastre - devotamentul față de indivizi, grupuri sau cauze, sociale, politice, intelectuale, sau în munca de creație. (Simone de Beauvoir)

În general, căsătoria este acum o rămășiță a obiceiurilor depășite, iar situația gospodinei este mult mai ingrată decât odinioară, pentru că mai are aceleași îndatoriri, dar acestea nu-i mai dau aceleași drepturi. (Simone de Beauvoir)

Adam a fost doar o formă brută, iar Dumnezeu nu a reușit pe deplin să creeze omul până când a creat-o pe Eva.
(Simone de Beauvoir)

Ceea ce este necesar pentru armonia sexuală nu este tehnica sofisticată, ci încrederea în farmecul erotic al momentului, o recompensă reciprocă a trupului și a sufletului. (Simone de Beauvoir)

Cărțile mi-au dat siguranța înapoi. Mi-au vorbit și nu mi-au ascuns nimic. (Simone de Beauvoir)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)