Robert Musil, 10 citat(e)

Robert Musil (1880 - 1942) scriitor austriac. Capodopera care l-a şi consacrat în spaţiul literar şi cultural german, 'Omul fără însuşiri' (germ. Der Mann ohne Eigenschaften), l-a plasat printre cei mai importanţi romancieri ai secolului XX, alături de Marcel Proust şi James Joyce.

Progres
Robert Musil, citat despre progres

O ordine perfectă ar fi o ruină pentru progres şi plăcere.
(Robert Musil, citat despre progres)

image/fb image/tweet

Filozofie
Robert Musil, citat despre filozofie

Se ştie că poeţii noştri nu mai vor sa gândească, de când cred că au auzit de la filozofie, că nu ai voie să gândeşti gandurile, ci să le trăieşti.
(Robert Musil, citat despre filozofie)

image/fb image/tweet

Raţiune
Robert Musil, citat despre raţiune

In ziua de azi nu mai avem o voce interioară, în ziua de astăzi ştim prea mult, raţiunea ne tiranizează viaţa.
(Robert Musil, citat despre rațiune)

image/fb image/tweet

Moarte
Robert Musil, citat despre moarte

Moartea este doar o urmare a felului nostru de a trăi.
(Robert Musil, citat despre moarte)


image/fb image/tweet

Orice progres este un câștig în detaliu și o divizare în ansamblu; este o creștere a puterii care duce la o creștere progresivă a neputinței și nu o poți lăsa să plece. (Robert Musil)

Un pic de frică de ceva anume este bine. Calmează teama mult mai mare de ceva nedefinit. (Robert Musil)

Nu geniul este cel care este cu o sută de ani înaintea timpului său, ci omul obișnuit care este cu o sută de ani în urmă.
(Robert Musil)

Toți sufereau de teama de a nu avea timp pentru toate și nu știau că a avea timp nu înseamnă altceva decât a nu avea timp pentru toate. (Robert Musil)

În știință, se întâmplă la fiecare câțiva ani ca ceea ce înainte era considerat o greșeală să răstoarne brusc toate presupunerile sau ca un gând discret și disprețuit să devină conducătorul unui nou tărâm al ideilor. (Robert Musil)

Nu mai avem voci interioare, știm prea multe astăzi, mintea ne tiranizează viața. (Robert Musil)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)