Maxime şi aforisme de Platon

Platon (428-348 i.e.n), filosof al Greciei antice şi fondatorul Academiei din Atena. Este considerat figura marcantă pentru dezvoltarea filosofiei , în special a tradiţiei occidentale. Spre deosebire de ceilalţi filosofi contemporani ai săi, opera sa se presupune că a supravieţuit intactă mai bine de 2500 de ani.

Fericire
Platon, citat despre fericire Fericirea cuprinde cinci părţi. O parte este a lua hotărâri bune; a doua este a avea simţuri bune şi sănătate trupească; a treia este reuşita în ceea ce întreprinzi; a patra este reputaţia printre oameni şi a cincea, abundenţa de bani. (Platon)


Greşeli
Platon, citat despre doctori Cea mai mare greşeală la tratarea bolilor este că există doctori pentru bolile fizice şi doctori pentru bolile de suflet, când acestea nu se pot despărţi una de alta. (Platon)Filozofie
Platon, citat despre suflet
A gândi este un monolog al sufletului.

Platon - aforisme - despre filozofieBărbaţi
Platon, citat despre bărbaţi Un bărbat, care se teme de întuneric este înţeles. Tragic este însă când bărbaţii se tem de lumină.

Platon - aforisme - despre bărbațiMoarte
Platon, citat despre moarte Dacă moartea ar fi sfârşitul a tot, cei mai în câştig ar ieşi ticăloşii, fiindcă o lespede pe mormânt i-ar izbăvi şi de trup şi de suflet şi dezabaterea s-ar încheia astfel pentru totdeauna. (Platon)