Pestalozzi, 10 citat(e)

Johann Heinrich Pestalozzi (1746-1826), pedagog elveţian. De asemenea, Pestalozzi şi-a făcut un nume ca filantrop, reformator şcolar şi social, iilosof şi om politic.

Politică
Pestalozzi, citat despre educaţie

Inceputul şi sfârşitul politicii mele este educaţia.
( Pestalozzi, citat despre politică)

image/fb image/tweet

Recunoştinţă
Pestalozzi, citat despre recunoştinţă

Recunoştinţa nu este o buruiană, care creşte în orice pământ. Ea este o plantă gingaşă, fină, care se dezvoltă într-un sol tare, secetos la fel de puţin într-unul ud, inundat.
(Pestalozzi, citat despre recunoștință)

image/fb image/tweet

Copii
Pestalozzi, citat despre copii

Copilul tău ar fi liber ori de câte ori ar putea. Lasă-l sa plece şi să audă. sa găsească şi sa cadă, să se ridice şi să greşească.
(Pestalozzi, citat despre copii)

image/fb image/tweet

Pământ
Pestalozzi, citat despre pământ

Pământul este cer când cauţi pacea, când faci bine şi ceri puţin.
(Pestalozzi, citat despre pământ)

image/fb image/tweet

Muntele a zis câmpiei: eu sunt mai sus decât tine.Poate, a răspuns câmpia; dar eu sunt totul și tu ești doar o excepție.
(Johann Heinrich Pestalozzi)

Omul, dacă vrea să devină ceea ce trebuie să fie, trebuie să fie ca un copil și să facă precum un copil ceea ce îl face fericit. (Johann Heinrich Pestalozzi)

Cu cât dogmatismul unei persoane se ridică mai mult, cu atât are mai rar dreptate, adică mai rar afirmațiile și afirmațiile sale sunt în acord cu adevărul. (Johann Heinrich Pestalozzi)

Suntem avertizați, așa cum omenirea a fost rareori avertizată. Mii de răni sângerânde ne strigă într-un mod în care de-a lungul secolelor nu au strigat niciodată: să devenim oameni. (Johann Heinrich Pestalozzi)

Totul se schimbă, cu excepția adevărului, inocenței și dreptății; acestea rămân mereu aceleași, indiferent dacă omul le venerează sau nu. (Johann Heinrich Pestalozzi)

Pentru a fi fericiți, este nevoie ca oamenii nu numai să fie bine îngrijiși, ci și să creadă că sunt. (Johann Heinrich Pestalozzi)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)