Din cele mai frumoase citate de Mircea Eliade, 9 citat(e)

Mircea Eliade (1907-1986), istoric al religiilor, scriitor de ficţiune, filozof şi profesor de origine română la Universitatea din Chicago, şef al catedrei de istoria religiilor. Autor a 30 de volume ştiinţifice, opere literare şi eseuri filozofice traduse în 18 limbi. Opera completa a lui Mircea Eliade ar ocupa 80 de volume, fără a socoti jurnalele sale şi manuscrisele inedite.

Mulţumire
Mircea Eliade, citat despre mulţumire

Eu am înţeles de ce nu sunt mulţumit. Pentru că mi-am deschis sufletul prietenilor.
(Mulțumire, citat de Mircea Eliade)

image/fb image/tweet

Destin
Mircea Eliade, citat despre destin

Destinul este acea parte din timp în care istoria îşi imprimă voinţa ei asupra noastră.
(Destin, citat de Mircea Eliade)

image/fb image/tweet

Dragoste
Mircea Eliade, citat despre dragoste

In dragoste nicio certitudine nu este definitivă... Lucrul acela elementar - sentimentul că eşti iubit - trebuie necontenit verificat, căci o singură îndoială surpă totul în nebunie şi extaz.
(Dragoste, citat de Mircea Eliade)

image/fb image/tweet

Nu poţi stăpâni decât acele lucruri la care ai renunţat, de care te-ai eliberat, nu prin detaşare de ele însele, ci prin detaşare de dorinţa fructelor lor. (Mircea Eliade)

Dar e atât de dureros şi greu să nu crezi în fericire. Pentru cei mulţi, fericirea ajunge chiar un sens dat existenţei. Cu atât mai rău pentru ei. Fericirea nu poate fi cunoscută, valorificată şi stăpânită decât după ce te-ai îndoit de ea. (Mircea Eliade)

Dacă nimic nu e real, dacă totul e o creație gratuită și absurdă, ca într-un mare vis, un joc iresponsabil repetându-se la infinit, existența noastră n-ar mai avea nici o semnificație și nici o valoare. Am fi definitiv pierduți. (Mircea Eliade)

Întotdeauna când iubim, concepem dragostea ca fiind singura sursă de fericire şi fiind eternă iar persoana iubită fiind iubitul etern. (Mircea Eliade)

Destinul este acea parte din timp în care istoria își imprimă voința ei asupra noastră. De aceea trebuie să-i rezistăm, să fugim de el, să ne refugiem în Spectacol. (Mircea Eliade)

Te-am iubit aşa cum m-ai iubit şi tu, ca un nebun, ca un strigoi, fără să înţeleg ce fac, fără să înţeleg ce se întâmplă cu noi, de ce am fost ursiţi să ne iubim fără să ne iubim, de ce am fost ursiţi să ne căutăm fără să ne întâlnim. (Mircea Eliade)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)