Meng Tzi, 8 citat(e)

Meng Tzi (370 i.d.Hr. - 290 i.d.Hr), filozof chinez, urmaşul lui Confucius.

Caracter
Meng Tzi, citat despre caracter

Marele om este acela care nu-şi pierde inima de copil.
(Meng Tzi, citat despre caracter)

image/fb image/tweet

Inimă
Meng Tzi, citat despre inimă

Dacă omul îşi pierde găinile şi câinele, el ştie unde să caute. Dacă îşi pierde inima, nu ştie unde s-o caute.
(Meng Tzi, citat despre inimă)

image/fb image/tweet


Există o nobilime cerească și una pământească. Binevoința, neprihănirea, sacrificiul de sine, fidelitatea, neobosita plăcere virtuții, acestea constituie onoruri cerești, lumești, distincții pământești. Oamenii își cultivă nobilimea cerească pentru a câștiga distincții pământești, iar când au dobândit acest lucru, o aruncă: amăgirea lor este mare. (Meng Tzi)

Apa care curge nu vine până când nu a umplut toate cavitățile din cursul său. Cel care învață, care își fixează mintea pe învățăturile înțelepților avansează către ele doar treptat. (Meng Tzi)

Impulsul de a face bine este implantat în om de către natură, precum impulsul ca apa să curgă în jos. Nu există om fără această tendință naturală de a face bine, așa cum nu există apă care să nu curgă în jos. (Meng Tzi)

Cel care supune oamenii cu forța armelor și se supune nu subjugă inimile; orice forță externă este insuficientă pentru aceasta. (Meng Tzi)

Natura umană este ca un vârtej. Dacă deschizi o cale de ieșire spre est, apa va curge spre est; dacă îi dai o cale spre vest, va curge spre vest. (Meng Tzi)

Nu te enerva niciodată! Altfel, într-o singură zi, ai putea arde lemnele pe care le-ai adunat în multe săptămâni acre. (Meng Tzi)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)