Ludwig Feuerbach, 9 citat(e)

Ludwig Andreas Feuerbach (1804 - 1872) filozof german. A criticat idealismul hegelian, dominant în acea vreme în Germania, arătând că Hegel răstoarnă raportul real dintre 'subiect' şi 'predicat', dintre existenţă şi gândire, dintre natură şi conştiinţă.

Religie
Ludwig Feuerbach, citat despre religie

Omul este începutul religiei, omul este miezul religiei, omul este sfârşitul religiei.
(Ludwig Feuerbach, citat despre religie)

image/fb image/tweet

Dragoste
Ludwig Feuerbach, citat despre dragoste şi adevăr

Unde nu este dragoste, nu este nici adevăr.
( Ludwig Feuerbach, citat despre dragoste)

image/fb image/tweet

Literatură
Ludwig Feuerbach, citat despre literatură

Adevăraţii scriitori sunt mustrările de conştiinţă ale umanităţii.
(Ludwig Feuerbach, citat despre literatură)

image/fb image/tweet

Un om fără rațiune este și un om fără voință. Cel care nu are rațiune se lasă sedus, orbit, folosit de alții ca mijloc; doar cel care gândește, este liber și independent. (Ludwig Feuerbach)

Știința și umanitatea pot prospera doar sub protecția toleranței. – Unde nu există adevăr, nu există toleranță. Frica este sursa intoleranței, dar frica nu este în adevăr. (Ludwig Feuerbach)

Gândirea este averea obiectivității la om. - Cine nu poate face abstracție de el însuși, ca de exemplu un simplu om cu sentimente, este incapabil de gândire corectă, incapabil de știință sau, dacă intră în ea, provoacă doar ruină. (Ludwig Feuerbach)

Bucuria și durerea care se bat pe pariul, cine ar avea cel mai mare drept la inima omului. Apoi a apărut dragostea și a spus: Lasă-i să se certe! Mintea scrie, dar pasiunea face istorie. (Ludwig Feuerbach)

Nu pentru a face oamenii religioși, ci pentru a-i educa, pentru a răspândi educația în toate clasele și situațiile, aceasta este sarcina vremii. Cele mai mari grozăvii sunt compatibile cu religia, așa cum a dovedit istoria până astăzi, dar nu și cu educația. (Ludwig Feuerbach)

O ființă umană perfectă include puterea gândirii, puterea voinței, puterea inimii. (Ludwig Feuerbach)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)