Lev Tolstoi, 12 citat(e)

Contele Lev Nicolaevici Tolstoi (1828 - 1910) scriitor rus, unul dintre cei mai importanţi romancieri ai lumii. Alături de Fiodor Dostoievski, este unul dintre scriitori de seamă din timpul perioadei cunoscută ca vârsta de aur a literaturii ruse .

Familie
Lev Tolstoi, citat despre familie

Toate familiile fericite sunt asemănătoare. Fiecare familie nefericită este în felul ei nefericită.
(Lev Tolstoi, citat despre familie)

image/fb image/tweet

Scop
Lev Tolstoi, citat despre scopul vieţii

Viaţa poate avea un alt scop decât fericirea, bucuria. Doar acest scop - bucuria - este total demn de viaţă. Renunţare, crucea, sacrificiul vieţii, totul pentru bucurie.
(Lev Tolstoi, citat despre scop în viață)

image/fb image/tweet

Luciditate
Lev Tolstoi, citat despre luciditate

Luciditatea nu e o problemă de formă, ci de dragoste.
(Lev Tolstoi, citat despre luciditate)

image/fb image/tweet

Moarte
Lev Tolstoi, citat despre moarte

Impreună se moare mai uşor.
(Lev Tolstoi, citat despre moarte)

image/fb image/tweet

Bogăţie
Lev Tolstoi, citat despre bogăţie

Averea îndeamnă la păcat şi acumularea de avere demoralizează oamenii.
(Lev Tolstoi, citat despre bogăţie)

image/fb image/tweet

Lumini şi umbre
Lev Tolstoi, citat despre lumini şi umbre

Intreaga pluralitate, atractivitatea şi toată frumuseţea vieţii sunt formate din lumină şi umbră.
(Lev Tolstoi, citat despre lumini şi umbre)

image/fb image/tweet

Prietene, sclavul meu credincios, cum zici tu, dacă vrei să continui să negi necesitatea războiului și să aperi urâciunile pe care le săvârșește acest Antihrist, căci este însuși Antihrist, sunt convins. stai jos. (Lev Tolstoi)

Omul poate trăi și poate fi sănătos fără a ucide animale pentru întreținerea lui. Deci, dacă mănâncă carne, este complice la uciderea animalelor doar pentru a-i măguli gustul. A face acest lucru este imoral. (Lev Tolstoi)

Numai oamenii care sunt capabili să iubească puternic pot îndura durere mare, dar aceeași nevoie de iubire servește la contracararea și vindecarea durerii lor. (Lev Tolstoi)

Cea mai importantă oră din viață este întotdeauna momentul; cea mai importantă persoană din viață este întotdeauna cea care stă în fața noastră; cel mai necesar lucru din viața noastră este întotdeauna iubirea. (Lev Tolstoi)

Da am fost prost; Încă mai credeam în oameni și i-am iubit și m-am sacrificat pentru ei. Dar numai cei care fără rușine și fără valoare prosperă în lume. (Lev Tolstoi)

Romanele se termină cu căsătoria eroului cu eroina. Ar trebui să înceapă cu asta, dar să se termine cu faptul că se despart din nou, adică să-i elibereze. Căci a descrie viețile oamenilor oprindu-se la momentul nuntă nu este diferit de a descrie călătoria unui bărbat și a te opri în punctul în care acesta cade în mâinile tâlharilor.

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)