Din cele mai frumoase citate de Lessing, 10 citat(e)

Gotthold Ephraim Lessing (1729 -1781) scriitor şi filozof german, reprezentant de seamă al iluminismului în Germania. Spirit critic lucid, pătrunzator, caracter onest, optimist şi independent.

Punctualitate
Lessing, citat despre punctualitate

Cea mai mare dovadă a unei educaţii bune este punctualitatea.
(Punctualitate, citat de Lessing)

image/fb image/tweet

Umanitate
Lessing, citat despre umanitate

Mulţumiţi-vă totuşi să fiţi oameni.
(Umanitate, citat de Lessing)

image/fb image/tweet

Bunătate
Lessing, citat despre bunătate

Oamenii nu sunt întotdeauna ce par, dar rareori sunt mai buni.
(Bunătate, citat de Lessing)

image/fb image/tweet

Dezamăgire
Lessing, citat despre dezamăgire

Amândoi îşi fac rău: şi cel care promite, şi cel care aşteaptă.
(Dezamăgire, citat de Lessing)

image/fb image/tweet

Citește în fiecare zi ceva ce nimeni altcineva nu citește. Gândește-te în fiecare zi la ceva la care nimeni altcineva nu se gândește. Fă în fiecare zi ceva ce nimeni altcineva nu ar fi suficient de naiv să facă. Este rău pentru suflet să fie tot timpul parte a unanimității. (Lessing)

Natura a echipat sexul feminin pentru dragoste, nu pentru violență. Este menit să inspire tandrețe, nu frică; numai farmecele sale ar trebui să o facă puternică, ar trebui să stăpânească numai prin mângâierile sale și să nu vrea să domine mai mult decât se poate bucura. (Lessing)

Sincronizarea completă a religiei naturale, de care este legată fiecare ființă umană, constă în cunoașterea unui Dumnezeu, încercarea de a forma conceptele cele mai demne despre el și având aceste concepte în minte în toate gândurile și acțiunile. (Lessing)

Desigur că nu știu dacă voi fi în viață mâine. Dar dacă voi trăi mâine, știu sigur că voi avea un mâine. (Lessing)

Și tot creștinismul nu este construit pe iudaism? M-a enervat adesea, m-a costat destule lacrimi când creștinii puteau uita atât de multe că Domnul nostru era însuși evreu. (Lessing)

Fiecare bărbat are propriul său stil, precum și propriul său nas și nu este nici politicos, nici creștin să tachinezi cu nasul un om cinstit, oricât de ciudat ar fi. (Lessing)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)