Khalil Gibran, citate

Khalil Gibran (1883-1931), pictor american de origine libaneză.

Fericire
Khalil Gibran, citat despre minciună necesară Fericirea vieţii tale este ca o pasăre, pe care o iubeşti. Tu o hrăneşti cu grăunţele inimii tale şi îi dai să bea din lumina ochilor tăi.
(Khalil Gibran, citat despre fericire)Distanţă
Khalil Gibran, citat despre distanţă Distanţa dintre voi şi vecinii voştri pe care nu-i iubiţi, este mai mare decât cea dintre voi şi cei dragi, care trăiesc peste şapte mări şi şapte ţări. (Khalil Gibran, citat despre distanță)Timp
Khalil Gibran, citat despre timp Voi vreti să faceţi din timp un curent, pe malul căruia vă aflaţi, şi priviţi, cum curge. Dar infinitului din voi îi este clar infinitul vieţii. Şi ştiu că ieri nu este acum altceva decât o amintire. (Khalil Gibran)


Dragoste
Khalil Gibran, citat despre dragoste Viaţa fără dragoste este ca un copac fără floare şi fără fructe. Dragostea fără frumuseţe este ca o floare fără parfum.
(Khalil Gibran, citat despre dragoste)Raţiune
Khalil Gibran, citat despre raţiune Numai atunci când raţiunea va fi rege iar inima va fi preot, numai atunci lumea se va vindeca.

Khalil Gibran, citat despre rațiuneTinereţe
Khalil Gibran, citat despre tinereţe Lacrimile tinereţii sunt ca stropii de rouă pe petalele de trandafir în timp ce lacrimile pe un chip încărunţit sunt asemeni frunzelor galbene de toamnă pe care le împrăstie vântul şi le duce cu sine. (Khalil Gibran)


Lumină
Khalil Gibran, citat despre lumină Adevărata lumină este lumina care iese din interiorul sufletului uman, care îşi mărturiseşte altora secretul sufletului său şi îi face pe alţii fericiţi…
(Khalil Gibran, citat despre lumină)


Tăcere
Khalil Gibran, citat despre tăcereAm învăţat tăcerea de la vorbitori, toleranţa de la nerăbdători. Cu toate acestea nu sunt recunoscător.
(Khalil Gibran, citat despre tăcere)Exagerare
Khalil Gibran, citat despre exagerare
Exagerarea este un adevăr care şi-a pierdut răbdarea.

Khalil Gibran, citat despre exagerare


Suflet
Khalil Gibran, citat despre suflet Reflectarea soarelui într-o picătură de rouă nu e mai puţin frumoasă decât soarele însuşi iar reflectarea vieţii în sufletul tău nu este mai puţin preţios decât viaţa însăşi.
(Khalil Gibran, citat despre suflet)


Mulţumire
Khalil Gibran, citat despre mulţumire Mulţumirea a plecat să predige prin oraşe, acolo und stăpânesc corupţia
şi lăcomia. Iar noi nu le vrem aici, pentru că fericirea nu caută mulţumire. (Khalil Gibran)Natură
Khalil Gibran, citat despre natură Copacii sunt poezii pe care pământul le scrie pe cer. Noi îi tăiem şi-i transformăm în hârtie, pentru a ne exprima învăţămintele pe ea.

Khalil Gibran, citat despre natură