Din cele mai frumoase citate de Hermann Hesse, 10 citat(e)

Hermann Hesse (1877 - 1962) scriitor german, laureat al Premiului Nobel pentru Literatura pentru anul 1946. Este faimos pentru romanele sale Der Steppenwolf (Lupul de stepă), Das Glasperlenspiel (Jocul cu mărgele de sticlă)

Nerăbdare
Hermann Hesse, citat despre nerăbdare şi fericire

Tu nerăbdare! Tu cauţi comoara fericirii într-o coajă de nucă dar frumuseţea şi fericirea sunt mai bogate decât noi şi posedă mii de căi şi poartă fructe pe toţi copacii.
(Hermann Hesse, citat despre nerăbdare)

image/fb image/tweet

Dumnezeu
Hermann Hesse, citat despre Dumnezeu

Dumnezeu nu ne trimite disperarea, ca să ne ucidă, ci ca să trezească în noi o viaţă nouă.
(Hermann Hesse, citat despre Dumnezeu)

image/fb image/tweet

Cultură
Hermann Hesse, citat despre cultură

O casă fără cărţi este săracă chiar dacă podelele ei sunt acoperite de covoare frumoase, iar pereţii sunt acoperiţi de tapete şi tablouri scumpe.
(Hermann Hesse, citat despre cultură)

image/fb image/tweet

Luptă
Hermann Hesse, citat despre luptă

Pasărea luptă să iasă din ou. Oul este lumea. Cine vrea să se nască va trebui să lupte cu lumea.
(Hermann Hesse, citat despre luptă)

image/fb image/tweet

Ceea ce putem și trebuie să schimbăm, suntem noi înșine: nerăbdarea noastră, egoismul nostru (și cel spiritual), starea noastră de jignit, lipsa noastră de iubire și îngăduință. (Hermann Hesse)

Dar mi-am imaginat fericirea altfel când eram copil și încă sunt prostește nemulțumit că mi-a fost oferită într-o formă ușor diferit de cea visată. (Hermann Hesse)

Tot umorul de calitate începe cu faptul că propria persoană nu mai este luată în serios. (Hermann Hesse)

Și tu, inima mea, consolează-te, oricât de fierbinte te apasă dorul tău. / Aproape este noaptea care matern te primește în brațele blânde. / Va fi un pat, va fi un altar pentru rătăcitorul străin / Pregătit de mâna altcuiva, unde să te poţi odihni în sfârşit. (Hermann Hesse)

De ce să nu vorbești cu cărțile? Ele sunt adesea la fel de inteligente ca oamenii și adesea la fel de amuzante și sunt mai puțin înghesuite. (Hermann Hesse)

Viața ca atare nu are sens, mai degrabă are la fel de mult sens pe care noi înșine îi putem da. Noi dăm sens, și asta înseamnă dragoste și devotament. Cu cât suntem mai capabili să iubim și să dăruim, cu atât viața noastră devine mai semnificativă. (Hermann Hesse)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)