Din cele mai frumoase citate de Heraclit, 11 citat(e)

Heraclit (520-460 i.e.n), filozof grec presocratic. Heraclit a devenit cunoscut pentru că a afirmat: „Nici un om nu poate să intre în apa aceluiași râu de două ori, deoarece nici râul și nici omul nu mai sunt la fel”. Această afirmație exemplifică punctul culminant al credinței materialiste.

Ingâmfare
Heraclit, citat despre îngâmfare

Ingâmfarea este mersul înapoi al progresului.
(Heraclit, citat despre îngâmfare)

image/fb image/tweet

Greşeli
Heraclit, citat despre greşeală repetată

Este imposibil să sărim de două ori în acelaşi râu. Chiar dacă intrăm în aceleaşi râuri, în ele curge întotdeauna o alta apă.
(Heraclit, citat despre greşeli)

image/fb image/tweet

Fericire
Heraclit, citat despre fericire

Dacă fericirea ar consta în plăceri trupeşti, am spune că boii sunt fericiţi, când găsesc năut de mâncare.
(Heraclit, citat despre fericire)

image/fb image/tweet

Boală
Heraclit, citat despre boală

Boala face sănătatea mai plăcută şi mai bună, foamea când eşti sătul, oboseala când te odihneşti.
(Heraclit, citat despre boală)

image/fb image/tweet

Natură
Heraclit, citat despre natură

Atâta vreme cât luăm ceva din natură, avem datoria clară să punem la loc și să asigurăm echilibrul ei.
(Heraclit, citat despre natură)

image/fb image/tweet


Dacă fericirea s-ar găsi în plăcerile trupești, ar trebui să considerăm boii fericițicând găseesc mazăre pentru hrană. (Heraclit)

La fel sunt vii și morți, treji și adormiți, bătrâni și tineri. Pentru că atunci când acest lucru se schimbă,una devine alta și invers, alta la rândul său devine una. (Heraclit)

Nu este posibil să pășești de două ori la fel într-un râu, nici să atingi o ființă muritoare de două ori în aceeași stare. El curge și curge împreună, din nou și vine și pleacă. (Heraclit)

Caracterul este destinul omului. (Heraclit)

Războiul este părintele tuturor lucrurilor și regele tuturor. El face pe unii zei, pe alții oameni, pe alții sclavi, pe alții oameni liberi. (Heraclit)

Boala dezvăluie valoarea sănătății, răul valoarea binelui, foamea valoarea sațietății, iar oboseala valoarea odihnei. (Heraclit)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)