Din cele mai frumoase citate de Eugen Lovinescu, 7 citat(e)

Eugen Lovinescu (1881 - 1943) critic şi istoric literar, teoretician al literaturii şi sociolog al culturii, memorialist, dramaturg, romancier şi nuvelist român, cel mai de seamă critic după Titu Maiorescu.

Fantezie
Eugen Lovinescu, citat despre fantezie

Libertatea fanteziei nu este un refugiu în irealitate; ea este îndrazneală şi inventivitate.
(Eugen Lovinescu, citat despre fantezie)

image/fb image/tweet

Conştiinţă
Eugen Lovinescu, citat despre conştiinţă

Nimic nu leagă mai mult pe oameni, mai mult decât conştiinţa unui trecut comun.
(Eugen Lovinescu, citat despre conştiinţă)

image/fb image/tweet


Admițând influența unei opere de artă asupra noastră, ii admitem și putința de a ne preface sufletește. Un mare artist este deci un mare modelator de oameni. (Eugen Lovinescu)

Literatura unui neam nu e decat unul din fenomenele ce se produce in sânul acelui neam, pe lângă multe altele. (Eugen Lovinescu)

Polemica nu e arma spiritelor totalitare, ce-și subestimează adversarii, nu e, cu alte cuvinte, o măciucă, ci o armă suplă, o lamă logică, care nu bâjbâie dezordonat pe toată suprafața trupului apărat de platoșă, ci caută doar micul pariu de inaderenșă a zalelor; respectând sau neținând seama de rest, se implantă numai acolo într-o lovitură definitivă. (Eugen Lovinescu)

Istoria națională e, deci, știința cea mai temeinică pentru întarirea conștiinței de neam că e cea mai în măsură de a lega și mai mult solidaritatea dintre azi și ieri, dintre trecut și prezent, de a adânci în sufletele noastre cultul strămoșilor pe care se sprijină tăria și mărirea unei patrii. (Eugen Lovinescu)

Arta începe precis din momentul speculației personale, nu numai în domeniul expresiei, cum se crede, ci și în domeniul ideației, iar artistul intră în rolul funcțiunii sale abia în clipa în care caută și, de vreme ce e artist, și găsește nu numai imagini noi pentru noțiuni vechi, ci și avantul necesar pentru zborul planat al speculei intelectuale. (Eugen Lovinescu)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)