Din cele mai frumoase citate de Erasmus, 10 citat(e)

Erasmus din Rotterdam (1465-1536), teolog şi filozof olandez, unul din cei mai însemnaţi umanişti din perioada Renaşterii şi Reformei din secolele al XV-lea şi al XVI-lea, autorul celebrei cărţi 'Elogiul nebuniei'.

Mulţumire
Erasmus, citat despre mulţumire

C ea mai importantă condiţie pentru a fi mulţumit este ca omul să şi vrea să fie ceea ce este.
(Erasmus, citat despre mulţumire)

image/fb image/tweet

Fericire
Erasmus, citat despre fericire

Fericirea, în forma ei supremă, este o viaţă cu un anumit grad de nebunie.
(Erasmus, citat despre fericire)

image/fb image/tweet

Nu te lăsa orbit de marile nume. (Erasmus de Rotterdam)

Întregul creștinism este pervertit de o multitudine de astfel de nebunii superstițioase. Preoților, între timp, le place foarte mult să cultive și să cultive buruienile, cunoscând pe deplin beneficiile care provin din ele. (Erasmus de Rotterdam)

Adevărata rugăciune ne îndreaptă înclinația către cer ca spre un castel inaccesibil inamicului. (Erasmus de Rotterdam)

Duhul aspiră la ceea ce este ceresc, carnea la ceea ce este plăcut, sufletul la ceea ce este necesar. (Erasmus de Rotterdam)

Corpul nu poate exista fără minte, dar mintea nu are nevoie de trup. (Erasmus de Rotterdam)

Cel care s-a pregătit corespunzător pentru un drum, a parcurs deja o bună parte din calea întortocheată. (Erasmus de Rotterdam)

Căci nimic nu este atât de periculos ca ceea ce seamănă cu virtutea. (Erasmus de Rotterdam)

A porunci la măgari și boi nu este dificil, dar creșterea copiilor într-o manieră liberală este o sarcină pe cât de dificilă, pe atât de frumoasă. (Erasmus de Rotterdam)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)