Din cele mai frumoase citate de Dimitrie Gusti, 5 citat(e)

Dimitrie Gusti (1880 - 1955) filozof, sociolog şi estetician român. Membru al Academiei Române din 1919, preşedinte al Academiei Române (1944 - 1946), ministru al învăţământului între 1932 şi 1933, profesor la Universităţile din Iaşi şi Bucureşti. Membru al unei loji masonice din Iaşi.

Personalitate
Dimitrie Gusti, citat despre personalitate


Personalitatea reprezintă cea mai înaltă sinteză sufletească. Misiunea personalităţii este ca prin ea să se contribuie la realizarea umanităţii.
(Dimitrie Gusti, citat despre personalitate)

image/fb image/tweet

Personalitate
Dimitrie Gusti, citat despre personalitate


Personalitatea nu se capătă, se cucereşte.
(Dimitrie Gusti, citat despre personalitate)

image/fb image/tweetDin activitatea neîntreruptă a personalității, ca și a unităților sociale, naționale și umanitare alcătuite din personalități în diferite direcții ale actualității se nasc valorile culturale, spirituale, economice, politice și juridice. (Dimitrie Gusti)

Demnitatea nu estee o atitudine agresivă, de tiranie a eului propriu. Dimpotrivă, este o condiție etică pentru a ne apăra convingerile proprii. De asemenea nu este nicio exagerare a conștiinței de sine, ci o consecință a acesteia atunci când ea funcționează în condiții sufletești satisfăcătoare. (Dimitrie Gusti)

Cartea este un fapt de viaţă vie. Ea este un mijloc de comunicare între oameni şi de aceea problema cărţii presupune neapărat organizarea citirii cărţii. (Dimitrie Gusti)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)