Din cele mai frumoase citate de Baruch de Spinoza, 10 citat(e)

Baruch de Spinoza, (1632 - 1677) născut la Amsterdam în Olanda, filozof, unul din întemeietorii Bibliei moderne şi unul din criticii religiei.

Dreptate
Baruch de Spinoza, citat despre dreptate

Fiecare are dreptate după câtă putere are.
( Baruch de Spinoza, citat despre dreptate)

image/fb image/tweet

Pace
Baruch de Spinoza, citat despre razboi şi pace


Pacea nu este absenţa războiului. Pacea este o virtute, o atitudine, o tendinţă spre bine, încredere, dreptate
(Baruch de Spinoza, citat despre pace)

image/fb image/tweet

Spirit
Baruch de Spinoza, citat despre spirit

Tot ce capacitatea corpului nostru este în stare să mărească sau să diminueze, ideea aceasta măreşte sau diminuează, stimulează sau împiedică puterea de a gandi a spiritului nostru.
(Baruch de Spinoza, citat despre spirit)

image/fb image/tweet

Natură
Baruch de Spinoza, citat despre natură


Toate lucrurile se petrec din necesitate. In natură nu există lucruri bune sau lucruri rele.
(Baruch de Spinoza, citat despre natură)

image/fb image/tweet


M-am străduit să nu râd, să nu plâng și să nu urăsc faptele oamenilor, ci să le înțeleg. (Baruch de Spinoza)

Toate lucrurile se întâmplă din necesitate. Nu există nici un bine și nici un rău în natură. (Baruch de Spinoza)

Tot ceea ce ne străduim din rațiune nu este altceva decât cunoaștere; iar mintea, în măsura în care se folosește de rațiune, judecă ca util doar ceea ce duce la cunoaștere. (Baruch de Spinoza)

Timiditatea este încurajată la cei ale căror dorințe sunt înfrânate de frica unui pericol căruia alții de felul lor îndrăznesc să se supună. (Baruch de Spinoza)

Mulțumirea sau recunoștința este dorința sau dorința iubirii de a face bine celui care ne-a făcut bine din același afect al iubirii. (Baruch de Spinoza)

Ceea ce contează cel mai mult în viață și ceea ce oamenii consideră ca fiind cel mai mare bine prin faptele lor, poate fi urmărit până la aceste trei: bogăție, onoare și poftă. Mintea este atât de absorbită de aceste trei, încât nu se poate gândi la niciun alt bine. (Baruch de Spinoza)

Cu siguranţă că şi paginile de mai jos vă interesează:


BulăBancuri româneşti şi bancuri internaţionale, adunate cu multă grijă pentru dvs.


Maica TerezaÎnţelepciunile Maicii Tereza (1910-1997) 'După naştere sunt albaneză. Dupa cetăţenie, indiană. După credinţă, calugăriţă catolică. Cât priveşte chemarea mea, eu aparţin lumii, iar inima mea aparţine cu totul lui Iisus'.


Doi porumbei'Dragostea este tot ce dorim, iar în final este tot ce am avut.' Videoclip cu minunate mesaje de dragoste de neuitat.


Buchet de floriFelicitări şi mesaje. Vă aflaţi în situaţia de a trimite sau scrie un mesaj, o urare sau o felicitare la ziua de naştere a cuiva şi găsiţi greu cuvintele potrivite? Aici aflaţi tot ce vă trebuie.


Coş cu floriGif-uri şi clipart-uri pe diferite teme sortate pe diverse categorii (animaluţe, aniversare, botez, flori şi legume, bebeluşi, îngeraşi)