Epicur - Citate

Home | Contact

Epicur - Citate, maxime, aforisme

citate-alese.ro | Autor | Citate Epicur

EpicurEpicur, filozof antic grec (341-270 i.e.n)
Nascut in insula Samos, fiu al atenianului Neocles, el traieste perioada de decadenta a lumii grecesti, dupa dominatia exercitata de Filip al Macedoniei si de catre fiul sau Alexandru cel Mare. El isi urmeaza parintii in exil la Colofon, unde se afirma ca profesor de filozofie.

Norocul intervine numai rareori in viata inteleptului; cele mai mari si mai inalte hotarari ale acestuia au fost, sunt si vor fi luate de ratiune, de-a lungul intregii lui vieti.

Epicur - Citat despre intelepciune, noroc

Retrage-te in tine atunci cand esti nevoit sa traiesti intr-o multime.

Epicur - Citat despre Interiorizare

Cel, pentru care suficient e prea putin, nimic nu este suficient.

Epicur - Citat despre multumire

Dintre toate darurile, care ni le ofera soarta, nu exista un dar mai mare decat prietenia, o bogatie mai mare, o bucurie mai mare.

Epicur - Citat despre prietenie

Inceputul unei vieti frumoase si a unei bogatii mari este intelepciunea. De aceea si intelepciunea este fructul cel mai de pret al filozofiei.

Epicur - Citat despre intelepciune

Asa este deci moartea, cel mai cumplit lucru, pentru noi un nimic: atata vreme cat suntem, ea nu este, iar cand ea este, nu mai suntem noi.

Epicur - Citat despre moarte

Dintre toate darurile, care ni le ofera soarta, nu exista un dar mai mare decat prietenia, o bogatie mai mare, o bucurie mai mare.

Epicur - Citat despre prietenie

Animalele si copiii mici sunt oglinda naturii.

Epicur - Citat despre copii, natura

Cliparturi Punct rosu Felicitari - Mesaje Punct rosu Galerie de arta Punct rosu Catalog de seminee Punct rosu Retete culinare